Västmanland runt

Västmanland Runt, veteranenduro av OT-typ för motorcyklar från förr

Anmäl dig till årets upplaga!

Västmanland Runt 2019 avklarad, resultat nedan.

Den nittonde upplagan av Västmanland Runt är avklarat, banan och funktionärer fick med beröm godkänt av förarna. Förändringar i upplägget var att man började med två prov och regularitet vid Snickarbergsbanan. Sträcka 1 Harkärret var i år förlängd till fyra kilometer. Sträcka 2 Snickarbergs-banan var också förlängd med en slinga i skogen båda dessa prov användes på 1960 talet av MSK Hammaren. Regularitetsprovet kördes på Stavtorpsängen och där efter åter till Mc-museet för att tanka och byta tidkort.

Genom att regularitetsprovet fanns med på tidkort 1 fick sekretariatet möjlighet att göra den resultatlistan klar innan förarna började komma i mål.
Övriga sträckor var bekanta för dom som kört VR tidigare, Kolarbanan som består av järnvägsbank, slagg tipp och nerlagd grusgrop. Trappsträckan är den gamla Dalvägen där Ebba Brahe färdades när hon skulle till Bockhammar (Ebba Brahes lusthus). Björnryggen som startar vid badplatsen Dalbacken och upp över Björnryggen. Avslutningssträckan (Ståltorpssträckan) Baståsen-Tappfallet gick i omvänd riktning jämfört med tidigare år, förlängningen av den sträckan gjorde att vi av trafiksäkerhets skäl fick ändra körriktning. Orsaken till detta var många otydliga tidkort (vikta och smutsiga) gjorde att sekretariatet fick vänta och kolla mot stationsprotokollen.
I Klass 1 & 2 var Bengt-Erik Nilsson Hägersten snabbast före Mats Sjöblom Falun och Lars Carlsson Kungsör. Klass 3 hade Peer Bakke Kongsberg som segrare före Anton Sjöberg Göteborg och Sten Hartzell Enköping.
I regulariteten spikade Lasse Eriksson Uppsala och Hans-Göran Larsson Riala snitt tiden. Ett gäng MTB åkare från Stockholm och Uppsala uppskattade vår bana och ville komma igen 2020.
Mitt på dagen när de flesta förarna var ute i skogen så återlämnades VABIS 1903 till Surahammars kommun och Mc-museet Gyllene Hjulet. Aros Motorveteran i Västerås har haft den i tre år och renoverat/återställt den i ursprungsskick man har också deltagit i rallyt London-Brighton för bilar tillverkade före 1905. VABIS 1903 och Aros Motorveteraner fick flera fina priser med sig hem från London-Brighton.
VABIS 1903 finns nu tillsammans med kopian av första svenska bilen VABIS 1897 som tillverkades i Surahammar att beskåda på Mc-museet.
VABIS, Vagns Aktiebolaget i Södertälje var ett dotterbolag till Surahammars Bruks AB dit man flyttade biltillverkningen.

Resultat VR 2019 regularitet

Resultat VR 2019 klass3

Resultat VR 2019 klass1_2

 

 

 

Bildarkiv Västmanland runt 2019

 

 

Bildarkiv Västmanland runt 2018

Se video av deltagare Jonas Larsson över samtliga sträckor (se på youtube)

 

Tack till alla funktionärer under åren!

 

 

 

Bildarkiv Västmanland runt 2017

 

 

 

Tack till alla funktionärer som har ställt upp för 2016 års upplaga!

 

 

Bildarkiv Västmanland runt 2015 – 2014